Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 111203=>10 st (Totalt 51) 75 km 5 tim

Första lördagen i december drog vi ut på en ny cacherunda. Vädret skulle försämras vid 12:00 tiden med både regn o blåst, så vi startade tidigt för att nå målet för dagens skörd nämligen 9 och då hamna på 50. Planen var gamla vägen till Skruv via Skruvby och rätt över 25:an till Slätthult för att ta oss till sistan för dagen vid Loklövehall. Första cachen skulle man svara på 6 frågor om Vilhelm Moberg för att få koordinaterna, som satt klockrent. Tvåan tog vi vid kyrkstallarna som det dock tog oss en stund att hitta. Trean loggades vid Åkerby vägskäl därefter snabbt ner till Korpamoen där vi klippte 4:an.

Touranen tog oss sedan ner till Skruv samhälle där vi blev förvirrade av "vägskälet". Många skyltar är det, men cache 5 hittades. 6:an hittade vi i det naturvackra Laxsjön där man gjort ett fantastiskt arbete. Bara att gratulera! Både för omgivningen och hittandet av cachen. Cache 7 för dagen hittade vi bakom Skrufs Glasbruk o 8:an var en riktigt lurig liten jäkel men att lita på GPS, det måste man, och det var inte lätt att logga "Screw it".

Efter denna tog vi en efterlängtad kaffepaus på fiket i Skruvs Stationshus. Nummer 9 fick vi köra ned till Skruv By och in på en väg man aldrig varit på. Platsen hade i somras besök av minst 3000 orienterare som letade kontroller inte cacher. Denna cache var nummer 50 och vi är halvägs till det stora målet 100 innan 31/12 2011. Eftersom vi planerat ta Loklövehall så tog vi oss dit. En plats jag aldrig hört talas om och vad sten, stora som små, det fanns där. När vi kom fram så fick vi se stenen, Loklövehall, en groteskt stor sten mitt ute i stora skogen. Jag fotade från alla möjliga vinklar. klockan var nu strax efter 12 och regnet började som smått att göra sig påmind, precis som de rackarna lovat. Men vi fick en bonuscache då vi planerat 9 denna dag.

I morgon söndag drar vi ut till Högehall för att logga "stimmet" av cacher som det finns där. Så se upp alla "Mugglare".