Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 111204=>20 st (Totalt 71)  34 km 6 tim

Söndagscacherundan la vi fokus på Bergdala-Högehall och målet var 10 för dagen. Vi började upp i Bergdala där vi klippte 2 ganska lätt och dagen hade börjat bra. Därefter hade vi ett högt tempo och loggade 12 närliggande cacher runt Högehall. Mitt på den trånga grusvägen satte jag bilen (här kommer nog ingen bil så här tidigt och års) för att logga I i i i i i eller GC30N03 som den har som cachenummer/id, kommer det givetvis en bil. A-C får fortsätta då den precis hittades och jag tog mej ut till bilen med funderingen hur två bilar skulle förbi varandra. Lyckan var stor när paret som kom emot mej var mångcacheägarparet Berglin, Jebban o "Pebban". Vi snackade en stund och vi gick upp till deras "Ta i trä" vilken var en skithäftigt designad cache, förövrigt är i stort alla Jebbans cacher häftiga. Nu återstod bar hur vi skulle komma förbi men Jebban backade en bra bit bakåt mot Högehall, vilket jag tackar evigt för då jag är kass på att backa. Tack Jebban!

Efter detta lite roliga cachemöte fortsatte vi och klippte två till innan kaffet som vi intog hos Bente i Röda Stugan Strömbergshyttan. Till kaffet tog vi varsin välsmakande våffla fast A-C dricker ju inte kaffe utan tog varm "chokoläde".

Nu när vi passerat målet på 10 cacher för dagen sa jag att vi försöker slå rekordet på en dag som löd på 16. Sagt o gjort så drog vi upp till högborgen i Högehall där vi satte bilen intill teaterborgen. Här måste sägas att jag saknade årets föreställning då jag/vi sett samtliga sen Ronja 1995. 6 till antalet blev det och tuffast men lättast var toppen på backen. Man flåsade som en flodhäst när man besteg backen. Annat var det för typ 28 kilo sedan då man drog i gång LOK cupen i Lessebo OK, där en av tävlingarna var just att SPRINGA nerifrån klubbstugan bort på vägen och via liftgatan upp till toppen. Då hade man bättre flås........