Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 111218=>10 st (Totalt 105)  100,1 km 5,5 tim

Idag skulle vi knäcka allt annat än julnötter, nämligen Jebbans Tjuvahall o You live only twice cache vi haft lite problem med. Vi började dagen dock att ta "Snicken". Här gick det lättare än vanligt då en cachare precis varit före oss och lämnat en fin stig i det lätta snötäcke som fallit. Här dånade forsen när vi loggade. Sen drog vi till Fägerstad o Aplabäcken och i "Mitt i ingenstans" tog jag TB:en Athlete, som jag ska fundera på vart jag ska föra (ägaren vill att den ska få se många Stadiums, synd att jag nyss tagit den vid Pukevallen, kanske Furuvallen skulle vara en go mellanlandning?)

Vi drog sedan vidare till Sandstadens badstrand där det definitivt INTE var badläge. Men cachen hittades lätt, och det var cache nr 100. Sen var det dags att ta sej till Hovmantorps gamla kyrkogård via Säteriet. Här har man aldrig varit tidigare och ni kan läsa lite om den på bilden här nedan. Sen var det då dags att ta Tjuvahall rätt upp o ner. Väl där fanns det två mugglarebarn, så vi fick vänta en stund, men när de väl drog gick vi in och till slut, äntligen, så fann jag den. Vicken lycka att finna rackaren!

Kaffesugen drog vi bort mot fiket i Hovmantorp som turligt hade öppet och Arvid Nordqvistkaffet smakade kanon. Vi styrde sen bilen mot de koordinater jag listat ut för att hitta "You only live twice" och de satt klockrent. Skulle vi ge upp efter detta o åka hem? - Nä, vi tar den i Knapelid och avslutar med Ronnebyåns kraftverk uti Skogsryd, sa A-C. Cachen i Knapelid var en lurig jäkel. Här trodde vi bergis att den låg nånstans på grillplatsen vi stupet, men icke sa Nicke. Vi gick längs hela kanten ända bort till Tomtesjön där vi fann den. Vi bestämde oss raskt att ta vägen bort till p-platsen borta vid Knapelid. Nu började det skymma, skulle vi hinna ta den sista för dagen? Vi drog ut till Skogsryd och på gropig slaskig grusväg kom vi till kraftverket och ledtråden var Äntligen en stenmur, så det var bara att ställa in GPS:en och vid nollan så bara låg den där o väntade på att bli loggad.