Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 111225=>14 st (Totalt 119) 125,6 km 6,5 tim

Juldagscacherunda? Jo då visst blev det en i halvmulet/disregn bitvis o typ mellan +3 till +5,5 gr. Målet för dagen var att klippa 16 cacher med början på den anrika marknadsplatsen i Eriksmåla, AC:s födelseby. Ägaren till denna har fixat en ny "byggnad" på platsen. Sen drog vi till Hästhagsberget som ligger mellan Algutsboda o Gransjö. Platsen högt upp och cachen låg vid en häftig sten. När vi sen styrde kosan mot Boda och precis kom in i "byn" så var det den välkände enhjulcyklisten och jongleraren o glasblåsaren "Boda-Kurre" den första människan vi mötte. I Boda gick vi till fots och tog tre gömmor bl.a krossen i Boda, och den fjärde körde vi till som låg på andra sidan Boda, där jag även tog en TB som jag blev väldans förtjust i. Det var en hästsko och passar en gammal svensk mästare i den ädla sporten hästskokastning. Ägaren från Tyskland vill att den ska vandra i Europa och hade sin start 10 oktober 2008 och har i skrivandets stund åkt typ 260 mil.

Sen bar det i väg upp mot 2 cacher på leriga blöta halvhala o gropiga grusvägar och då det var Juldag hittade vi inga fik som var öppna så kaffet fick vänta till s vi kom hem igen. Kvarnkullen o Deragård var platserna där Kvarnkullen hade en fin liten kvarn som Hälleberga Hembygsförening skötte. Deragård, en tyvärr öde gård, som en gång i tiden tillhörde Kreugers, där den 10 meter breda stenmuren ingav respekt. Satan vad sten de måtte burit. Emmaboda kommuns högst belägna plats på typ 234 meter över havet var nästa anhalt, Högaskog. Nu närmade vi oss Kosta och strax före Transjö besökte vi rullstensåsen där man skulle logga med en bild samt gissa hur många meter det var ner till våtmarken och de olika namnen som Åsen hade. Nu var vi uppe i tio för dagen.

Strax innan Kosta tog vi cachen vid Lyckebyån. Nu började det mörkna skulle vi hinna 5 till var frågan. Snabbt upp till Grönåsens Älgpark där vid P-platsen låg den bara och väntade på att bli loggad. Snabbt förbi Kosta skjutfält för att snabblogga 2 vid Lövsjö ängar. Båda satt klockrent men nu var det mörkt o klockan gäspade 16:00. Vi beslutade för att ge upp för dagen och de uppe vid Visjön får vänta....................troligen inte längre än till imon (11226, annandag jul)