Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 111226=>22 st (Totalt 141) 99 km 7,5 tim

Målet för Annandagscachen var att slå rekordet 20 och vi började med de två vi inte hann med igår pga mörker så vi styrde den lille blå mot Visjön där den loggades enkelt därefter tog vi "Invandraren 1" för att sen köra upp till rastplatsen Sandsjön. Här blåste det väldans möcke "Dagmar" men cachen hittade vi till slut iaf. Nästa anhalt blev Målerås och till fotbollens mecka, Målerås IP. Här fick man skita ner sig rätt rejält då gömman låg en bit under huset. Inga fik öppna idag heller på vår runda men sambon hade förberett med varm chokolade o bullar som satt fint på åskådarplats i solen som var framme ena stund. Vid Målerås Glasbruk loggade vi två varav den på LOK 937 var en lurig jäkel. Nu var vi uppe i 6 cacher i dag.

Nästa planerade stopp, Långegöl och totalt 15 utplacerade cacher skulle loggas. En väldans vacker och välskött vandringsled med otroligt fina infoskyltar, för att inte tala om vacker natur. 12 loggades mer eller mindre enkelt men en lurade mej totalt eller rättare sagt GPS:en lurade mej. Här missade vi dyrbar tid (vi cirkulerade typ 1 timme o en kvart) då batteriet på ajfånen larmade för låg nivå. Vi beslutade ge upp och gå till nästa. Det visade sig att vi (jag!) blev lite lurade av Ljungbyån som vi gick över flera gånger. Till slut kom vi rätt och hittade fanstyget. När vi hade ynka två kvar la både min och sambons ajfåner av. Vad göra? Inte fan kunde vi bara lämna 2 sådär. Vi gick till bilen, laddade mobilerna och drack varm choklad och väntade tills vi fått så möcke laddning att det skulle räcka att gå tillbaka o logga de två sista och därmed sätta ett prydligt dagsrekord. Nu började det bli mörkt och det hade börjat smådugga då vi styrde kosan hemåt, efter många kilometer vandrandes både i rätt riktning och fel.

Stopp skriker sambon när vi passerade de två broarna utanför Orrefors vid Orranässjön i korsningen ner mot Kosta. - Vi är bara 70 meter från en cache som hette just Stenbro och trots att rekordet redan var slaget så klippte vi denna med och var nu uppe i 22.

Precis hemkomna tjuttrade det till i mobilen och ett epost meddelande tillkännagav att "Ripan" precis lagt ut "Landmärke" bara typ 2000 meter från stenbron vi loggade. Satan, dubbelsatan skrek jag. Vad nära min första FTF (First to Find) jag var. Men den kommer, var så säkra. Nu blir det uppehåll till Nyårsaftons morgon/förmiddag då vi ska försöka ge oss på Trollens Kammare!