Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120101=>8 st (Totalt 150) 111,0 km 5,0 tim

2012 års första cacherunda var planerad runt Älmeboda och målet för dagen var 8. Förstlingen 2012 blev Lindströmmalyckan som hade en kuslig historia....hu. Snabbt iväg efter loggningen till nått betydligt häftigare nämligen Kraftverket i Bro. Peststenen vid Älmeboda gamla kyrkruin var nästa anhalt, ytterligare en plats med kuslig historia.

Pang var en lurig liten cache där ledtråden var björk men i min skola var det en tallstubbe. Nåväl, väl loggad tog jag en bild på Sveriges enda privatägda haubits. Vid Ronnebyån finns ett häftigt övernattningsställe när man paddlar kanot som varmt rekomenderas, Svartbäck. Just idag var det möcke vatten både i ån och på fast mark. Cachens koordinater stämde inte men envis som man är hittades den till slut.

Nu började det bli mörkt denna nyårsdagseftermiddag 2012. Skulle vi hinna två till var frågan? Jo då Lyftesstenen i Fryggestorp loggades och snabbt tillbaka till Linneryd och vägen mot Skruv där Björngrottan låg o väntade i mörkret. I ficklampornas sken loggades även denna o målet för dagen satt klockrent.