Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120102=>21 st (Totalt 171) 111,5 km 9,0 tim

Ledig dag från jobbet efter en jourvecka. Vad göra? Min sambo var oxå ledig idag så det blev en -runda i relativt bra väder. Jag planerade klippa typ 21+3 frågetecken totalt 24 uppe i trakterna kring Orrefors o besök på minst tre glasbruk. Flera av dessa cacher var i "Ripans" revir......Dock började vi vid EN sten, väghållningsstenen för att övergå till att leta efter en cache där det var en sjuhelvetes massa stenar. Hittas cachen här? Jo då, här gäller det att hålla både tungan o GPS:en i rätt mun när man halkade omkring på alla dessa stenar.

Hälleberga församling o kyrka blev nästa besök efter Gullaskruf där vi tog både den vid glasbruket och idrottsplatsen. I Hälleberga har jag mina förfäder nämligen morfars farfars farfars farfar Per Nilsson som föddes 1729 i Hälleberga så den cachen loggades en bit från kyrkan med historian svävandes. Vi drog vidare till Barkadammen och kolarkojan därefter blev det en kaffestund vid Orrefors Glasbruk. Efter kaffet gick vi omkring o klippte en typ 5 cacher runt glasbruket.

Vi lämnade Orrefors till förmån för Flygsfors där glasbrukscachen loggades samt solterassen vid idrottsplatsen. "Ripan" är tydligen en känd scoutledare uppe just i Flygsfors som har typ över 100 egna cacher och många av dom har vi nu loggat . Ripans revir tillhörde dock en annan men var placerad jämte scoutstugan där "Ripan" härbägerar. De två sista för dagen Vapenbäcksån och Hålldammen tog i skenet av våra ficklampor och dagens skörd uppkom till antalet 21 bara en från vårt dags rekord alltså. Vi nådde inte riktigt dagens mål då de där tar lite tid att lista ut.