Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120106=>17 st (Totalt 188) 177,4 km 8,5 tim

I kanonvacker trettondagsväder gick dagens cacherunda till Hovmantorp och där loggades Jebbans mosaikvägg som vilat en stund. Detta var dagens första av planerade 23 och nytt dagsrekord. Snabbt upp till Attsjö skola som loggades snabbt. Ner till Furuby där vi klippte Furuvallen, Furuby Kyrka och badplatsen. Sambon visade god form idag genom att hitta dessa på stört. Lovar gott för ny rekordfångst. Därefter loggades Two Bridges, jämte runstenen i Kårestad med namnet En kall Kåre, Nabben där vi verkligen fick samarbeta. En av de vackrare platserna loggades därefter nämligen Hemmsjö gamla kyrka, sen bar det iväg till Åryd.

I Åryd började vi vid Bruket där tyvärr inte Cafe Masugnen hade öppet för 11 kaffe. Vi busparkerade sedan vid Herrgården o loggade Ugnsholmen snabbt som satan. Linbastan utanför Tegnaby var nästa anhalt och som i stort loggades från bilen......Vi hade löst cachen Sudoku in Kronoberg hemma och fått fram koordinaterna i en eländig terräng. Här la vi minst en timme kanske typ 90 min i terräng med snårig skog och en jävla massa vatten. Där vi tror cachen ligger typ 17 meter från oss behövde vi stövlar som vi inte hade med oss. Vi tog beslutet att ge upp, även om det bar emot. Sambon hittade en annan i närheten som loggades med lite rädsla för rasrisk i ett gammalt elverk med två våningar. Nu var det slutloggat på en stund och vi drog mot Ingelstad ner mot Korrö som fått en ny burk av ägaren PiaPotter. Innan dess stannade vi kort vid ett stort gravfält vid Orraryd som hittades snabbt. Nu var vi uppe i 14 cacher, såg mörkt ut att slå dagsrekordet. Korrö hittades denna gång väldans lätt o snabbt då vi tidigare luskammat området utan att hitta då det bevisligen konstaterat att den varit borta. Vi stannade därefter till i Rävemåla för en kopp kaffe.

Mysten, Tingsryd/Emmaboda, loggades även om jag var lite på väg åt fel håll när slutkoordinaterna erhållits. Vi körde sedan till Långasjö Kyrka där cachen loggades enkelt. Samtidigt passade vi på att besöka farmor o farfar som ligger begravda här. Fick ringa pappa då jag inte varit där på länge som lotsade oss rätt. Meningen var att Klasatorpet skulle bli ett lätt byte men här letade vi länge och mörkret infann sig. efter en stund med var sin ficklampa gav vi upp och dagsrekordet sket sig. Men 17 goa cacher blev dagen skörd i kanonvackert väder. Klasatorpet ska få sig en omgång i morron......................