Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120107=>13 st (Totalt 201) 120,0 km 6,0 tim

Om det var kanonvackert trettondagsväder så var det grått, trist o blött lördagsväder när vi drog ut på en ny cacherunda. Skulle vi hitta PiaPotters gömma i Klasatorpet? Vi började vid historisk mark, nämligen cachen Åkeanerna. Morfars morfars farfars farfars far Sven Zackrisson i Summemåla var Åke Svenssons högra hand hos Åkeanerna, en väckelserörelse i slutet av 1780 talet. Läs mer om Åkeianerna här. Innan Klasatorpet loggade vi Mundekulla o storstadsdjungeln i Hamburg. Nu! Skulle vi hitta PiaPotters sista aktiva, eller? Först tog vi nåra bilder för att riktigt värma upp. Vi närmade oss försiktigt platsen där vi var i går. Sambon sa - 10 min får den, sen skiter vi i den. Jag hittade den så perfekt gömd som den bara kunde gömmas. Varför hittade vi inte den igår? Skönt. Nu har vi klippt alla 40 av PiaPotters aktiva cacher.

Glada i hågen, trots trist väder o hala isiga grusvägar, drog vi vidare mot Trollamåla och loggade den snabbt. Lika snabbt loggades Linbastan en bit bort. Skvaltkvarnen i Plaggebo var nästa stopp där vi gick bland en massa stenar och över en liten å. Sen åkte vi till Ekenbergs naturreservat där man heller inte varit och tackar cacheletandet för det. Idag var det många cacher som loggades som hade med sten att göra. Stenar, stenmur, klippblock och som en hette Stenhiet. Satan var sten det var där. Inte bara sten utan oxå en liten cache. När jag o sambon ska lägga ut egna ska vi undvika dessa småländska förbannade stenar................

Milstenen var en fint bevarad plats och cachen låg inte där utan bakom bland en massa j--la stenar. Men även den loggades. Nästa stencache var Bläsemålatjuvens grotta. Jo då där var oxå en massa sten och vägen upp var sönderbökad av vildsvinen........cachen loggades och detta var nummer 199. Badplatsen i Törestorp blev cachefångst nr 200 och nu började regnet tillta. Skulle vi ge upp för idag? Nja en till klippte vi på hemvägen då vi besökte Linnefors gamla bruk. Nu blir det go mat o vila inför morgondagen då vi ger oss på ett rekordförsök (22 cacher på en o samma dag) Vi drar ner mot Tingsryd där vi kan klippa 41. Vi får se hur många det blir!