Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120121=>17st (Totalt 256) 223,6 km 13,0 tim

Tidigt denna lördagsmorgon gav vi oss iväg med glatt humör på en ny cacherunda. Vi började med den relativt nya borta vid Johansfors IP, som fiffigt nog hade namnet Elm Street och som loggades enkelt. Därefter ner mot Skruv och förbi Thomas i Kråksjö för att betala 200 kr för Samuels underökning av hälsenor. Ramsjö var nästa anhalt, här var ledtråden den största bland alla stenar. Ålafisket var en lurig en men sambon hittade den till slut. Ut på 122 mot Karlskrona för att klippa Parkeringscachen som i stort kunde loggas från bilrutan. Sen in i skogen igen och på gamla järnvägsbanken skulle man behövt en jeep när vi skulle ta oss till gränsstenen. Nu närmade vi oss klockan 11:00 o kaffe. Vi klippte 2 i Eringsboda och hittade sedan ett öppet cafe där. Ett av de sunkigaste jag besökt. Kallt, autokaffe, steril miljö och en icke fungerade (godkänd) toalett. Detta ställe får underkänt. Ska sägas att kaffet var inte gott o kostade 20 spänn (påtår 10)

Efter en bedrövlig fikarast styrde vi kosan mot snapphanebygden där vi först tog Svarthöfden innan vi tog oss an Snapphanegrottan. Stor rauklik sten loggades vid sjön Skälen och Dammen hittades direkt. Efter att först provat en väg till Blåningsmåla, en väg som blev sämre o sämre tog jag beslut om reträtt och vände. Vi hittade en annan betydligt bättre väg på den gamla järnvägsbanken. Men hu för att möta en annan bil här. I Alnaryd satte vi loggen galant och nu började ruskvädret.

Jag reviderade dagens resplan och vi tog oss till Tving som hade två gömmor. På väg ner till Karlskrona tog vi in till Bubbetorp Farm, där vi brukar gå på Julmarknad i början av december. cachegömman hittade enkelt. Vädret blev nu sämre o sämre. Vi beslutade att hoppa över en del och vi tog oss istället till Barnens Gård i tron om att hitta den. I blåsten och regnet/snön gav vi upp då den inte loggats på länge och att den varit utan lock m.m. Här får nog ägaren rycka ut innan vi tar den. Vi gav upp efter 17 hittade cacher pga vädret och planenligt åkte vi till Öljesjö för lite kvällsmat och nu hade det börjat snöa ordentligt. resan hem gick bra o tog en halvtimme längre tid än vanligt då vi körde efter snöplogen fram nästan till Fur. Vid länsgränsen hade G-län o Emmaboda kommun betydligt bättre skottad väg. Vi får se imon om vädret tillåter en cacherunda...........................Over and out.