Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120125=>10st (Totalt 266) 76,0 km 5,5 tim

Onsdagen den 25/1 2012 på självaste 50 årsdagen startade med frukost i pannrummet (ni läste rätt) fortsatte med en cacherunda ner till Emmaboda. Vi började lugnt med att logga Drottning Kristinas Källa fortsatte bort mot Lindås där Bielkeleden hittades men inte Kopparbron. den får vi återkomma till när våren är kommen. Sen tog vi tre snabba: Rassle festivalen, Krysseboda o Bökön. Innan 11 kaffet klippte vi den vid kyrkan.

Kaffet på Café Emma smakade alldeles untebart, likaså äggosillmackan betyg här 4,5 kaffekopp. Efter kaffestoppet tog vi oss gående bort mot ER sjön o Bjurbäcken. ER sjön hittades men inte Bjurbäcken där gömman var perfekt men i den fanns................ingenting. Vi återkommer senare i vår till denna. 1992 skedde en stor gasexplosion i Emmaboda centrum och till minne av detta fanns just en cache vi hittade på en lurig plats.

Vid boulebanans utedass hittade vi dagens näst sista. Den sista fick vi köra en bit o parkerade fint och här började ett äventyr. Cachen Norra Bron skulle fångas. Det började med en vandring inne i skogen och vi fick ta en annan väg en vad GPSen visade då marken var blöt. Vi kom på Blekingeleden efter typ en halvtimme som vi följde en bit. Vi kom till, dagen till ära, Gubbkärret sen till spängerna som efter en stund GPSen sa stopp här är det. Min sambo "myrsloken" snokade rätt på den. När den väl var loggad visste vi att det var en bit tillbaka till bilen. Vi följde Blekingeleden innan vi vek in i skogen och på en skogsavverkningsväg med möcke vatten. Vem plumsade? Jo givetvis jag. Inte bara en eller två gånger utan tre. Vi ökade lite på tempot och kom så ner till skjutbanan där vi följde vägen upp till bilen. Nu väntade gästerna där hemma för att fira 50-åringen. Nu längtas det till helgen då nya cacher ska få ett kärvänligt besök.