Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120129=>19st (Totalt 300) 124,5 km 8,0 tim

Söndagens cacherunda var planerad till Emmaboda ner mot Vissefjärda och till antalet 23 varav målet var 19 för då skulle det bli fina 300. Vi började kanon med 3 funnena på mindre än 30 minuter bl.a två vid Flygt. Sen kom vi raskt ner på jorden och hade över 1,5 tim utan att lyckas. Först den vid Flygfältet där en mugglarröjare körde i skogen strax intill som gjorde loggning omöjlig. Vi åkte iväg och kom tillbaka efter en stund men han var kvar. Satan! Vad göra? Vi beslutade för att köra till Ödevata och logga den. Men här blev det tvärstopp då ett stort gäng jägare stod bara typ 120 meter från gömman så det var bara o vända. För att komma ihop sej med jägare ville man ju inte. Kloka som vi är drog vi vidare med att leta efter Palendromen och döm om vår förvåning så jävla i havet stod det 3 jägare på pass ut med vägen o precis där vi skulle parkera. Dubbelsatan denna gång. Det var bara o dra förbi............Stenåldersgården i Västraby skulle bli nästa cache o anhalt. Denna blev en DNF=did not find. Nu grinade oturen oss rätt i fejjan.

Vi värmde oss med varsin varma koppen och drog sen vidare mot Skäveryd där vi äntligen hittade rätt igen. 3 snabba. Vi styrde den lille blå ner mot Vissefjärda där 4 skulle hittas. Men mellanlandade i Rövardalen o klippte den. Först ut i Vissefjärda var Bössan sen Dackestenen. Kyrkebyn Bränneri var öde men vi hittade iaf en cache likaså Quercus robur, en gammal Ek. Nu tog vi oss upp mot Emmaboda igen på den gamla vägen. Roten till det onda var en häftig gömma. Idebeståndsbegranen fick vi efter en stunds klivande på stenar o nedfallande trän. Utloppet hittades kanonsnabbt. Rätt på. Två ödetorp var nästa fångst. Eva stugan o Svenstorpet. Vid Fiskelyckan hade vi inte läst attributen då gömman låg i sjön....fastfrusen. Det blev till att vinterfiska, så jag letade upp en sten o slog hål på isen. Tyvärr gick linan av men den lagade vi o la tillbaka cachen lika fint som nu börjat frysa igen. Detta var nr 298. Vi hade två säkra kvar men testade både Betula o gamla granen utan större framgång.

Nr 299 blev Emmaboda Flygfält som vi då äntligen fick logga efter att varit där 2 gånger tidigare idag. Så Nr 300 som vi snabbloggade vid en infoskylt. Nöjda med dagens fångst drog vi hemåt och planerade för nästa helg........om inte vädret ställer till det. Over and Out!