Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120219=>20st (Totalt 341) 241,7 km 10,0 tim

Söndagscacherundan började med två membercache. Först den i Eriksmåla sen den i Emmaboda. I Rostock klippte vi dagens tredje cache som var en  och sen bar det iväg ner mot Tingsryd och Ryd men vi stannade till i Rävemåla för lite kaffe. Av dagens 20 klippta cacher besökte vi hela 8 gamla järnvägsstationer utmed Karlshamn-Vislanda-Bolmen bl.a den i Ryd. Nere i Fridafors har man tillverkat papper i många år men inte idag. Idag ligger fabriken öde intill Mörrumsån. Öresundskrafts kraftstation i Fridafors i Mörrumsån byggdes 1918 och drivs och ägs idag av Öresundskraft. Årsproduktionen av el ligger på 14 –17 GWh. Här dånade forsen och isen hade bildat häftiga formationer.

Ebbamåla Bruk var stängd för säsongen men efter midsommar får den besök av oss, verkade häftigt. Cachen här var inte stängd utan loggades utan problem. Efter nåra ytterligare gamla järnvägsstationer tog vi oss ner till Svängsta å ABU Garcia som oxå hade en cache gömt hos sig. Därefter ytterligare nåra järnvägsstationer.

Vi tog oss upp mot Tingsryd på väg 29 där vi skulle ta tre st cacher. Den första vid Rolands Hav gick vi bet på. Frågan var varför man lägger en cache mitt ute i skogen som man dessutom inte hittade och där GPSen for som helikopter. Men vi får återkomma. Vid Ire finns ett naturreservat som nog är värd ett besök på senvåren och inte som nu en jävla massa snö. Cachen var av membertyp, för övrigt den tredje idag, skulle vi bara ha när vi tagit oss hit. Inne i reservatet fanns en jävla massa stenar och frågan var under vilken av dessa stenhögar låg den. Jorå den hittades. Vid en fin parkeringsplats satte vi cachemobilen och tog oss till vägbron över Bräkneån och under den och en bit in hittades gömman. Dagens skörd var bärgad. Av 20 planerade tog vi.....just det 20 st. Vi gick bet på två men hittade två andra som inte var planerade på denna tur. Nästa tur blir lördag 25 februari med förhoppning om lite bättre väder, varför inte SOL.