Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120226=>22st (Totalt 390) 200,0 km 10,0 tim

Söndagens cacherunda uppe runt Alserbro-Alsterfors-Fröseke hade många frågor: Skulle vi slå dagsrekordet på 30 och skulle vi nå 400? Njae, det började med en miss då Kyrkstenen skulle hittas. Men icke. Här letade vi en bra stund efter en regular och vid GZ skulle den ligga men.....nä. Likt en arg buffel sparkade jag i marken och gick med stora steg tillbaka till bilen........utan att få logga. Väl i bilen satte jag bevakning på Kyrkstenen om uti fall att någon annan hittade den idag. Snabbt som gatan drog vi vidare o pulsen återgick till det mer normala. Därefter hittade vi varggropen, domaring och pestens tid. Nu var vi igång. Härligt!

Fröseke var nästa hållplats. 7 cacher hittade här. I Belleboberget gällde det att ta sig ner i en skreva och in c:a 5 m för att hitta gömman. Stilpoäng alltså. Sen ut i skogen igen för att hitta Mor Annas lilla plats på jorden. Vicken gullig liten historia. Men vad primitivt hon bodde. Det är inte Mor Anna som på bilden sitter på farstubron. Cachen Mini-Tank hittades oxå och här tog vi en fikapaus inne på Coop i all enkelhet, men gott var det och jag satte ett spel för 100 spänn som senare gick åt pipsvängen.

Vi gick bet på Wellkom too Alsterbroo som vi får besöka lite längre fram på våren. Har lagt en bevakning på denna. Vi hittade typ 4 andra mer eller mindre snabbloggade cacher. Järnvägsbron och Waterpower skulle bli en liten egen historia. Vi körde fram o tillbaka för att hitta rätt och tillslut hamnade vi på järnvägsbanken med Alsterån båda sidor om. Väl framme vid bron såg jag till min fasa att två stora stenar var placerade andra sidan bron för att inte kunna passera antar jag. det blir till att backa när väl de bägge cacherna hittades. Nu drog vi vidare upp mot den vackra kyrkan i Kråksmåla som loggades enkelt och jag sköt möcke med min canon......

När vi var vid "The one with the bridges" tjuttrade det till i Ifånen som sa att någon hittat Kyrkstenen. Vad göra? Jo ett snabbt beslut innan hemfärd blev att kyrkstenen skulle vi ha med oss hem....cachen iaf. Så med lite för hög hastighet på den tidigare blå Turanen (skitig upp till fönstren av alla leriga grusvägar) tog vi oss tillbaka till kyrkstenen som vi tidigare på förmiddan inte lyckades hitta. Nu var han där precis som den skulle. senare fick vi genom andras loggar veta att den hittades 30 meter från där den skulle ligga. antagligen hade något djur fått tag i den...............En dag som började i MOLL slutade i DUR och nöjda med dagen styrde vi kosan hemåt. Hur gick det då med rekordet. Näe, det gick inte denna gång men 42 cacher på 2 dgr (eller 19 tim om ni så vill) satt ju bra och bara 10 från 400. Längtar redan till kommande helg och om vädret då är bra så kanske det lutar åt en Ölandsresa. Over and Out!