Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120311=>13 st (Totalt 437) 152,0 km 5,5 tim

Söndagscacherundan var efterlängtad då fabrikjouren på Vida Paper fått mej att jobba. Nu skulle det jobbas med cacher och 13 var planerade. Först ut var Currys Hage nere i Emmaboda följt av Torget i centrala Embo. Sen plockade vi äntligen Ödevata då vi var där senast så var det full av jägare bara intill och jägare med bösse leker man inte med. Resan fortsatte nu mot Alsjöholm där Vanligt vatten loggade logiskt. Oskar var en liten vacker kyrka med en pytteliten Nanocache, Hagbyån, Agebo och Svalehult loggades oxå där en del var ena riktiga luringar.

År 1652 var det stor skogsbrand i skogarna runt Madesjö. Cachen här låg i en stenmur som nog är ett av de vanligaste och i mina ögon tråkiga gömställen. Nu drog färden vidare till Glasrikets Älgpark som var enkel att hitta. Toresbo var nästa stopp. Ett naturreservat skulle det visa sig, men cachen låg inte inne i reservatet utan vid den gamla stenbron. Den som kom på att bygga en bro på detta vis hade tänkt till.

År 1974 brann Örsjö kyrka ned och i den nya kyrkans stenmur hittade vi cachen. Sista cachen för dagen var ett besök på den plats där Vilhelm Mobergs farfar bodde.