Profile for paulkarlsson.se

paulkarlsson.se:s GeocachingBlogg

 120325=>25 st (Totalt 515) 275,0 km 10,0 tim

Våffeldagens cacherunda blev en första Ölandstour 2012 med stopp i Nybro för att klippa nåra intill väg 25 såsom Glasrondellen och Välkommen till Nybro. Apan i Nybrocachen får vänta då jag vek ner mej. Är lite höjdrädd! Innan Kalmar finns Gräsmo Rastplats med sin gamla skola. Glass Olle i trekanten var oxå mer känt förr men minnet finns kvar i och med en cache på platsen. Inne på Skälby Gård klippte vi nästa och nu började vi närma oss Öland.

Direkt efter avfarten tog vi oss under vid brofästet. Bilden nere till vänster talar sitt tydliga spår. Karlevistenen besöktes oxå i det vackra Öländska vårvädret. Därefter begav vi oss ner mot Nunnedalen som skulle bli vår cache 500, som det oxå blev. Blåsippan, hepatica nobilis, blommade för fullt och vitsippan är på gång. Resmobacken och Mysinge hög loggades på vägen ner mot Mörbylånga där Kyrkan o Mörbylånga GoIF loggades, likaså Råkkolonin o Storbranden och slutligen Kalvhagen. Nu började vi bli hungriga och letade efter en pizzeria i Mörbylånga. Men här gick vi bet. Finns det någon? Vi tog ett snabbt beslut att ta oss upp till Färjestaden och där hittade vi Robertos Pizzeria och som var ett fint ställe med bra service. Kan rekommenderas varmt.

Mätta o glada tog vi oss ner till hamnen och hittade cachen Kalmarsund VIII. På väg upp mot Gråborg tog vi cacherna Gropen, vid Algutsrums Kyrka, samt Röda näckrosdammen. Cachen vid Gråborg tog längre tid än jag trodde då den låg i en av alla stenmurar som finns i vårt avlånga land. Cachen Fikapaus vid Gårdby kände vi på som nybörjare i höstas utan att hitta. Nu satt den klockrent och direkt. Sista, den 25e, tog vi i Arontorp där för övrigt trollet hälsade oss välkomna.